Jul i Bad Gastein

Den efterlängtade alprapporten... men först nåt viktigare! Här är han lille Sirre! Här är han lille Sirre!
 Söt va? Snyggt jobbat syster och J!!

Alperna ja... det var en stor lättnad att se att de stod kvar där jag lämnade dem sist! Vi möttes av ett ymnigt snöfall när vi kom fram till Bad Gastein, Mozarts födelseort. (Viktigt att veta ;)) Vi var för trötta för skidåkning så vi gick ner på stan och tryckte en dürum kebab. Va fint, ty kebabrulle är svårt att få tag på i Lule. Anyway, dag två så hade snöfallet gått över till regn och dagen va la ingen höjdare. Ymnigt snöfall och dimma på topparna och regn längre ner. Det va inte alltför många backar öppna i Bad Gastein ty de sprängde laviner på toppen så vi for över till Bad Hofgastein och avslutade dagen där. Det här var lätt en av mina värsta skiddagar någonsin och man började fundera på om det hade varit ett misstag att fara såpass tidigt som vi gjort. Var dock gött att känna att min nya Nort face jacka höll tätt!

 Lyckligtvis blev vädret stadigt bättre och andra dagen åkte vi i Dorfgastein. Småtrevlig åkning och den första offpiståkning lades till handlingarna om än i väldigt liten skala. (Kan man skriva så?) Dagens höjdpunkt var hursom lunchen som vi intog i backen på en stängd restaurang. Kanske inte låter så fly, men det va det!Lunch i backenLunch i backen

Tredje skiddagen, julafton! Kvällen innan hade vi gått runt i byn för att boka bord för kvällen på någon restaurant. Vilket kan vara lättare sagt än gjort när det är sex viljor som skall enas. Mitt förslag, Salzburger Hof, (nej det är inte en hamburgarhak) röstades ner... men jag fick iaf. lite revansch när vi till slut hamnade på Hofkeller. Dagen bjöd på strålande solsken och blå himmel så vi bestämde oss för att fara till Sportgastein. Väl där dock så visade det sig att de bara hade öppet upp till mittstationen så det fanns bara tre pister att välja på och ingen direkt offpist att tala om. Efter några åk började så ryktet gå att det skulle vara stängt upp till toppen hela dan på grund utav att man sprängde laviner, nåt som senare skulle visa sig vara felaktigt. Men vi vågade inte chansa utan tog oss tillbaka till Bad Gastein och åkte där och i Bad Hofgastein till stängningsdags. Dagen bjöd på fin skidåkning och strålande väder! På kvällen åt vi, grabbarna, först dansk julmat på hotellet. Anka och ris ála malta. Senare på kvällen gick vi (hela ligan) så till Hofkeller och käkade. Vi hade beställt stenplatta (Nöt, fläsk och lamm) med bakad potatis... gött! Veggarna åt nåt... vegetariskt.

Juldagen spenderade vi i Dorfgastein, hyffsat väder och bra åkning!

Annandagen, strålande väder och strålande skidåkning! På natten hade det snöat och det låg 2-3 dec puder i Sportgastein. Drog min första stora vurpa. Tyvärr redan i tredje åket. Trodde det var färdigåkt för den här gången ty axeln var typ ur led. Kändes det som iaf. Men den fixade sig hyffsat och det gick att åka vidare, dock så var man hela tiden rädd om axeln och det hämmade såklart åkningen. Vi avslutade dagen med några riktigt långa sköna offpist åk! Det här var lätt resans bästa skiddag! En rolig detalj var att på morgonen vid frukost skar jag mig ganska djupt i fingret, inte så kul i sig kanske. Men det va ganska kul ty jag stod och skar mig ganska länge i fingret innan jag fattade vad jag gjorde, lite småkomiskt.


 Sista skiddagen... utcheckning stod på programmet. Unnade oss lite sovmorgon, vilket var välkommet ty kvällen innan hade satt sina spår. Kalasväder igen, men backarna blev snabbt uppåkta vilket man iofs. får räkna med särskilt när man tagit sovmorgon. På kvällen avslutade vi vistelsen i Bad Gastein som vi började den... med kebab innan vi påbörjade hemfärden.

 Well, well... är du kära läsare med ända hit så är jag imponerad. Jag är knappt med själv och jag känner att kvalitén i rapporten avtog mer och mer mot slutet, the end som man säger på utrikiska!

Nej, nu ska jag suga lite mer på att jag blivit morbror!

Som fattaru skulle sagt, jag myser på det!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0