Vad är det med bandy...

helt till synes vanliga människor som har sprungit hem till nån gammal släkting och rotat eller luskammat myrorna för att få tag i en gammal portfölj, ty en sådan måste man tydligen ha för att vara "inne" när man går på bandy. Jag var såklart inte "inne" och tvivlar på att jag någonsin kommer att bli det! Verkar som att man går på bandy för att få en ursäkt för att få supa på en vardag, löjligt! Man hade ju inte behövt gå på bandy, räckte väl med att det var dan före nyår... eller tisdag, dan före lill-lördag... alltså lill-fredag! ;) Bandyn i sig var inte heller den så upphetsande. Nästan lika tråkigt som jag mindes mitt förra besök, tillika första. Den gången var den stora behållningen en bortasupporter som stod och pissade inne på arenan i minst 10 min, helt sjukt! Eller borta målvakten som alltid skrek höger på klingande småländska... annars var det roligare att gå in och värma sig i ishallen där knattar tränade konståkning!

Slutsatsen blir iaf; gå inte på bandy om du absolut inte måste. Känner du dock att en fylla är ett måste men inte passande så ska du kanske överväga att gå på bandy dock...
Örebro har just gjort mål, blev dock tokförlust igen!

Nej tacka vet jag hockey, alletta premiär mot Hästen på fredag! Allez!

Annars var gårdagen ganska trevlig, besök hos Sirre och mormor o morfar. Fick hjälpa gubben att dra upp hans gamla eka. Den hade fryst fast så det tog mig ganska lång tid att hugga loss den och sen tömma den på is och vatten! Annars åkte jag mest runt på fyrhjulingen och kände mig som en godsherre som inspirerade sina ägor... en dag skall allt det där bli mitt! Muhaha!

Märk att dagens outfit gick i olika nyanser av blått, oh så chic!



Morgonstund har guld i...

Har bestämt mig för att plugga matte, Linjär algebra, efter frukost. Uppenbarligen kommer det bli en sjukt sen frulle idag... eller kanske ingen alls! Men missförstå mig rätt, jag ÄLSKAR matte!

Kanske kommer att förära det lilla biblioteket med ett besök här i mina föräldrars lilla gråa landsortshåla, bättre studiemiljö. Sen ska man la in och hälsa på Sirre på BB och sen ikväll lutar det åt att det blir bandy på Behrn. Jag älskar bandy... Bandy är så kul... Jaja, kanske inte så kul för allmänheten att följa mina tappra försök att intala mig själv att bandy är nåt att ha!

Dagens outfit: Tänkte ha något löst och ledigt, men ändå chic... mjukisbrallor och tischa lutar det åt.

Förresten, måste tvätta idag... Shit, vilket sjukt innehållsrikt liv jag har och jag som va rädd att jag inte skulle ha nåt intressant att blogga om!

Så fel, även jag, kan ha!

Jul i Bad Gastein

Den efterlängtade alprapporten... men först nåt viktigare! Här är han lille Sirre! Här är han lille Sirre!
 Söt va? Snyggt jobbat syster och J!!

Alperna ja... det var en stor lättnad att se att de stod kvar där jag lämnade dem sist! Vi möttes av ett ymnigt snöfall när vi kom fram till Bad Gastein, Mozarts födelseort. (Viktigt att veta ;)) Vi var för trötta för skidåkning så vi gick ner på stan och tryckte en dürum kebab. Va fint, ty kebabrulle är svårt att få tag på i Lule. Anyway, dag två så hade snöfallet gått över till regn och dagen va la ingen höjdare. Ymnigt snöfall och dimma på topparna och regn längre ner. Det va inte alltför många backar öppna i Bad Gastein ty de sprängde laviner på toppen så vi for över till Bad Hofgastein och avslutade dagen där. Det här var lätt en av mina värsta skiddagar någonsin och man började fundera på om det hade varit ett misstag att fara såpass tidigt som vi gjort. Var dock gött att känna att min nya Nort face jacka höll tätt!

 Lyckligtvis blev vädret stadigt bättre och andra dagen åkte vi i Dorfgastein. Småtrevlig åkning och den första offpiståkning lades till handlingarna om än i väldigt liten skala. (Kan man skriva så?) Dagens höjdpunkt var hursom lunchen som vi intog i backen på en stängd restaurang. Kanske inte låter så fly, men det va det!Lunch i backenLunch i backen

Tredje skiddagen, julafton! Kvällen innan hade vi gått runt i byn för att boka bord för kvällen på någon restaurant. Vilket kan vara lättare sagt än gjort när det är sex viljor som skall enas. Mitt förslag, Salzburger Hof, (nej det är inte en hamburgarhak) röstades ner... men jag fick iaf. lite revansch när vi till slut hamnade på Hofkeller. Dagen bjöd på strålande solsken och blå himmel så vi bestämde oss för att fara till Sportgastein. Väl där dock så visade det sig att de bara hade öppet upp till mittstationen så det fanns bara tre pister att välja på och ingen direkt offpist att tala om. Efter några åk började så ryktet gå att det skulle vara stängt upp till toppen hela dan på grund utav att man sprängde laviner, nåt som senare skulle visa sig vara felaktigt. Men vi vågade inte chansa utan tog oss tillbaka till Bad Gastein och åkte där och i Bad Hofgastein till stängningsdags. Dagen bjöd på fin skidåkning och strålande väder! På kvällen åt vi, grabbarna, först dansk julmat på hotellet. Anka och ris ála malta. Senare på kvällen gick vi (hela ligan) så till Hofkeller och käkade. Vi hade beställt stenplatta (Nöt, fläsk och lamm) med bakad potatis... gött! Veggarna åt nåt... vegetariskt.

Juldagen spenderade vi i Dorfgastein, hyffsat väder och bra åkning!

Annandagen, strålande väder och strålande skidåkning! På natten hade det snöat och det låg 2-3 dec puder i Sportgastein. Drog min första stora vurpa. Tyvärr redan i tredje åket. Trodde det var färdigåkt för den här gången ty axeln var typ ur led. Kändes det som iaf. Men den fixade sig hyffsat och det gick att åka vidare, dock så var man hela tiden rädd om axeln och det hämmade såklart åkningen. Vi avslutade dagen med några riktigt långa sköna offpist åk! Det här var lätt resans bästa skiddag! En rolig detalj var att på morgonen vid frukost skar jag mig ganska djupt i fingret, inte så kul i sig kanske. Men det va ganska kul ty jag stod och skar mig ganska länge i fingret innan jag fattade vad jag gjorde, lite småkomiskt.


 Sista skiddagen... utcheckning stod på programmet. Unnade oss lite sovmorgon, vilket var välkommet ty kvällen innan hade satt sina spår. Kalasväder igen, men backarna blev snabbt uppåkta vilket man iofs. får räkna med särskilt när man tagit sovmorgon. På kvällen avslutade vi vistelsen i Bad Gastein som vi började den... med kebab innan vi påbörjade hemfärden.

 Well, well... är du kära läsare med ända hit så är jag imponerad. Jag är knappt med själv och jag känner att kvalitén i rapporten avtog mer och mer mot slutet, the end som man säger på utrikiska!

Nej, nu ska jag suga lite mer på att jag blivit morbror!

Som fattaru skulle sagt, jag myser på det!

Hemma från alperna och morbror!!

Satt just och höll på att skapa en blogg, efter mycket övertalning från Tiffany så var det äntligen (?) dags. Då ringde syrran och berättade att hon just hade klämt fram en liten pöjk! Tydligen ska han heta Sixten, cool! Så nu är man stolt morbror...

Annars var det ju tänkt att det här premiärinlägget skulla handla lite om min lilla utflykt till Österrike. Men nöjer mig med att konstatera att den va go! Nu ska jag smälta det här och ta en rackare med farsan... gubben har blivit morfar! Haha!

Alprapport får komma senare ikväll!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0